Gasztronómiai műhely lett a Pécs melletti étteremből

  Baranya megye turisztikai érdekességei közé, a műemlékek és a természeti látnivalók mellett, bekerült a csúcsgasztronómia is. A Pécs melletti Hosszúhetényben újranyílt ugyanis a Hosszú Tányér étterem, melynek konyháját Kun Péter mesterséf vezeti.

  Boros mangalicakaraj, velő, székelykáposzta, mangalica szalonna, hagymaszirom, borókaForrás: Hosszút Tányér gourmet-ház

  A Zengő hegy melletti Hosszúhetény idegenforgalmi palettáján jelent meg tavaly a Hosszú Tányér gourmet-ház, mely a falu csendes főutcáján álló, évszázados sváb parasztház kapualján túl kapott helyet. A régies enteriőr sajátos kontrasztban van a legmodernebb eszközökkel felszerelt konyhával, ami egybenyílik a vendégtérrel. Az asztal mellől felállva a vendég bepillanthat a munkafolyamatokba is.

  Az újranyitás után az étterem még inkább arra törekszik, hogy napról-napra újabb meglepetéssel szolgáljon a vendégeinek. Teszi ezt egzotikus hozzávalókkal, merész és szokatlan íz- és textúrapárosításokkal vagy közismert, de egészen váratlan formában a tányérra kerülő alapanyagokkal. A libamáj-fagylalt például az egyik legkedveltebb érdekességük.

  A friss étlapról a konyhafőnök jelenleg a marhapofából készült brassóit ajánlja kóstolásra, mivel ez egy olyan hagyományos étel, amiről mindenkinek van a fejében egy elképzelés. Az ő verziójuk azonban közel sem úgy néz ki, izgalmas és formabontó, textúrájában és tálalásában egyaránt – olvasható a közleményben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!