Interaktív weboldallal ünnepli a Moholy-Nagy évfordulót a MOME

  125 évvel ezelőtt, július 20-án született Moholy-Nagy László, a nagy szellemi és technikai újító, világhírű magyar művész. Az évforduló alkalmából a MOME rendhagyó audiovizuális kampányt készített, amelynek nyitánya július 16-án volt az Uránia Nemzeti Filmszínházban egy filmpremierrel egybekötött születésnapi ünnepség keretében - derül ki az egyetem honlapjáról.

  Forrás: Lakos Máté/mome.hu

  Az eseményen a közönség az erre az alkalomra készített riportfilm és egy 125 másodperces animáció premierje mellett a The New Bauhaus című amerikai dokumentumfilmet is megtekintette. A műsorokat az ősszel több alkalommal is műsorukra tűzik a hazai mozik.

  Az MOME a fentieken túlmenően több tucat interjúval, videóüzenettel tiszteleg Moholy-Nagy eszméinek időtlen érvényessége előtt, amelyek a művész születésnapján, július 20-án 10 órakor kerültek ki az ebből a célból létrehozott online felületre. A születésnapi megemlékezésbe bekapcsolódik a magyar kulturális intézetek hálózata is, Tokiótól Los Angelesig, Ottawától Pretoriáig terjesztve az elkészült tartalmakat.

  A kezdeményezés a magyar művészeti és kulturális élet olyan kiemelkedő alakjait szólaltatta meg, mint például Passuth Krisztina művészettörténész, Maurer Dóra képzőművész, Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója, Csomay Zsófia építész, Fülöp József a MOME rektora, Gerendai Károly kulturális menedzser, üzletember vagy Orosz István grafikusművész. A megemlékezésben a Moholy-Nagy család tagjai mellett, a nemzetközi művészvilág olyan neves szakemberei vettek részt, mint például Karole P. B. Vail, a velencei Peggy Guggenheim Gyűjtemény igazgatója és Annemarie Jaeggi, a berlini Bauhaus Archívum igazgatója. A videók ezen az oldalon láthatók.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!