3D-s filmtörténeti kalandozásokra invitálja a Belvárosi Mozi

Július 17-től VR Élménytárral bővül a szegedi Belvárosi Mozi. Az épület első emeletén Filmtörténeti kiállítás kapott helyet, mely a Belvárosi Mozi történetét és a mozgókép fejlődését kíséri végig a némafilmtől a 3D-s virtuális valóságig. Korabeli plakátok, legendás sztárok fotói és muzeális vetítőgépek vezetnek el a legkorszerűbb digitális technikáig, miközben a látogató megismerkedhet három szegedi kötődésű filmalkotó, Zsigmond Vilmos, Balázs Béla és Csőke József munkásságával is - derül ki az intézmény sajtóközleményéből.

Forrás: ArtPhotoSzeged/Szabo David/Belvárosi Mozi/Facebook

A látogatói élményt okos telefonról indítható múzeumi guide valamint AR (kiterjesztett valóság/Augmented Reality) tárgynézegető is színesíti, Zsigmond Vilmos életéről pedig egy 360°-os VR filmet nézhet meg a közönség.

„A fény mestere" című, negyedórás VR rövidfilm a szegedi születésű, Oscar-díjas operatőr életének néhány ikonikus jelenetét idézi meg. A történet dramaturgiai keretét egy családi emlék adja: 16 éves korában az ifjú Vilmosnak a vásárban megjósolta egy cigányasszony, hogy egyszer híres ember lesz. Az alkotók továbbgondolták az egykori beszélgetést, és játékos módon kibővítették egy képzeletbeli utazássá, amelynek során Vilmos és a Fény – ami az operatőr legfőbb eszköze és szövetségese – örök barátságot kötnek. 

A megújult épület harmadik emeletén VR játékszobát és mozit alakítottak ki, ahová már lifttel is fel lehet jutni. Két játékállomás és öt függőszék várja itt a látogatókat, és 50 perces időközökben foglalhatnak időpontok azok, akik szeretnék megnézni a közel száz, folyamatosan frissülő VR film valamelyikét, vagy kipróbálnák a legújabb VR játékokat. A közlemény szerint a filmek között a család minden tagja találhat magának izgalmas témát.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek