Elképesztően változatos, ingyenes programokkal dobják fel Bécs kulturális életét a nyáron

  Július 9-én startolt el a Bécsi Kultúrnyár idei programsorozata, amely két hónapon át 25 helyszínen, 800 előadással és mintegy 2 ezer fellépővel várja az érdeklődőket. A repertoárban a zene, irodalom, színház és kabaré kedvelői is találnak kedvükre valót. Magyar előadók is fellépnek – tudtuk meg az ORF híréből.

  Idén nem zsúfolják tele a nézőteretForrás: kultursommerwien.at / Készítette: Nikolaus Ostermann

  A „Bécs felkapcsolja magát/Wien dreht auf!" mottót viselő fesztivál során a kulturális szféra teljes spektruma középpontba kerül: részt vehetünk klasszikus- és popzenei koncerteken, lesznek táncelőadások és különféle performanaszok, beülhetünk színházi estekre, felolvasásokra,  és mulathatunk kabaré előadásokon, vagy újcirkusz, báb- és tárgyszínház bemutatókon is.

  A „Bécsi Kultúrnyár 2020" programját a szervezők augusztus végéig hetente teszik közzé.   

  Egyes helyszíneken gyermek- és ifjúsági színház is szerepel a bemutatók között. A programban fellépőket a bécsi kulturális élet jeles szakértőiből álló testület választja ki, akik a szelekció során különböző művészeti súlypontokat vettek figyelembe.

   A cél a fővárosi kulturális élet feltámasztása.  

  A fesztiválon minden művész egyszer léphet fel, így megadva a lehetőséget ahhoz, hogy minél több bécsi előadó kapjon bemutatkozási lehetőséget. A Bécsi Kultúrnyáron a részvétel ingyenes, de a szervezők egyes helyszíneken korlátozzák a látogatók számát, betartva ezzel koronavírushoz kapcsolódó rendelkezéseket. A rendezvény részletes programját ide kattintva követhetik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!