Kerti szobrok lettek a francia illusztrátor rajzaiból

  A francia illusztrátor, Jean Jullien jellegzetes rajzai szobrokként kelnek életre a franciaországi Nantes Le Jardin des Plantes nevű parkjában, hogy kedélyesen navigálják a látogatókat a kert tavacskái között - adja hírül a dezeen.com.

  Jardin des PlantesForrás: Dinkum/commons.wikimedia.org

  A Nantes-ben született grafikus négy nagy, színes szobrot készített a botanikus kertnek.

  Az egyiken a figurák megnyúlt karral ölelnek körbe egy facsoportot, egy másik, nyolc méter hosszú szobor a hátán úszik az egyik kerti tavacskában.

  Egy narancssárga alak borostyánnal a hátán sétál, a negyedik pedig megnyúlt ujjaival szántja fel a talajt.

  A figurák hajlított fémlemezből és purhabból készültek. Mint a művész elmondta, olyan, többjelentéssel bíró alkotásokat akart létrehozni, melyek párbeszédbe lépnek a nézőkkel, megállásra bírják őket és arra, hogy újraértékeljék a környezetüket.

  A szobrok a Le Voyage à Nantes című művészeti fesztivál részét képezik, amely minden nyáron a városban zajlik, és több kültéri installációnak is bemutatkozási lehetőséget nyújt, mint például a mozgó szobrokat felvonultató Les Machines de L'ile.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!