Az idei nyár sem telik színház nélkül Egerben

Szerelemszínház született – adták hírül 2010-ben a lapok, amikor is Tatár Gabriella színésznő megalapította a Pinceszínház Egert. Ebből született meg az Egri Érsekkerti Nyári Játékok, mely így idén jubileumát ünnepli - adja hírül a pinceszinhazeger.hu.

Eger - illusztrációForrás: István Mátrai/pixabay.com

Az elmúlt 10 év szembetűnő változásokat hozott, bár a professzionális hangtechnikát a kezdetektől is alapvetőnek tartották, az évek során a fény- és színpadtechnikát is fejlesztették. A második évtől a legkisebb színházrajongóknak már mesejátékokkal is készültek. Első gyermekdarabjukat, az Ágacskát, melyet szintén Szegvári Menyhért rendezett, azóta több mint 300-szor játszották nagy sikerrel.

Kezdetben egy dobogón játszottak a színészek, s az Érsekkerti-tó volt a díszlet, ma már nagyszínpad, kamara- és gyermekszínpad várja a színház szerelmeseit. Emellett két éve 800 fősre bővült a nagyszínpad előtti nézőtér is. 

A július 16-i nyitóelőadással az Egri Markhot Ferenc Kórház dolgozói, a családorvosok, valamint a praxisaikban dolgozó nővérek előtt tisztelegnek, akiket az Anconai szerelmesek díszelőadásán látnak vendégül. 

A színház bármennyire is szeretett volna új előadásokkal készülni idén, inkább úgy döntött, „biztonsági kűrt fut". Így sajnos nem mutatják be a Tanulmány a nőkről című előadást, július 16. és augusztus 14. között viszont több, közkedvelt darab is színpedra kerül, a már említett Anconai szerelmesek mellett a Csoportterápiát, a Boeing, Boeing – Leszállás Párizsbant, a Mezítláb a parkbant, a Kölcsönlakást, valamint a Még egyszer, veled, ugyanittet láthatja közönség. A gyerekeket 7 féle zenés illetve interaktív mesejátékkal várják.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek