Hamarosan egyszerűbb lesz eljutni Eger fürdőibe

  Hamarosan gyorsabban és egyszerűbben juthatunk el Egerbe és egyúttal az egri fürdőkbe, valamint a parkolás is egyszerűbb lesz. A bringások is örülhetnek, hiszen a kerékpárutak is bővülnek: Egerszalóktól a Bükkig lehet majd eltekerni.

  Javul az autós közlekedés

  Az év második felében adják át az Egert a gyorsforgalmi úthálózatba kapcsoló M25-ös autóutat, ez azt jelenti, hogy a kétszer kétsávos sztrádával jelentősen javul Eger megközelíthetősége. A távolság mintegy 15 perccel rövidül a hevesi megyeszékhely és Budapest között.

  Egyszerűbb lesz eljutni az egri törökfürdőbeForrás: Polyak Attila

  Mivel várhatóan több turista érkezik majd autóval a városba, a parkolóhelyek bővítésére is szükség van. Eger fürdőnegyedében már februárban elindult egy új, 250 autóállásos parkolóház építése, mely a szomszédos Bitskey Aladár uszoda, Bárány uszoda, Termálfürdő és Török fürdő vendégeit szolgálja ki elkészülése után.

  Fejlődik a kerékpáros turizmus

  Néhány esztendeje a város – a meglévő szigetszerű kerékpárutak összekötésével – egy több mint 10 kilométeres, összefüggő kerékpárút-hálózatot valósított meg. Ennek köszönhetően kényelmesen eltekerhetünk Eger déli városhatárától a fürdővároson, Bükkön át egészen Miskolctapolcáig, ahol szintén megmártózhatunk a helyi medencékben. Most pedig elkezdődött az Eger és Egerszalók közötti kerékpárút kiépítése is, amelynek elkészülte után ugyancsak két keréken érkezhetünk meg egy újabb fürdővárosba - tudtuk meg a Turizmus Online cikkéből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!