Ingyenesek és nyilvánosak a szerdai szerenádok Sopronban

A soproniak igényes szórakoztatása is a célja a „Szerdai Szerenád" elnevezésű programsorozatnak, melynek keretében Szent Ivántól Szent Istvánig, minden szerdán 18:00 órai kezdettel könnyed komolyzene szólal meg a belváros különböző pontjain. Az első alkalommal június 24-én, a Fő téren, a győri filharmonikusok rézfúvósai zenéltek, ezen a szerdán pedig a Cédrus előtt hallgathatunk vonósmuzsikát.

Az újszerű, színvonalas élő zene élményt jelent a belvárosi turisztikai palettán - illusztrációForrás: S. Hermann and F. Richter/Pixabay

A kb. félórás utcai koncerteken a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar és a Győri Filharmonikus Zenekar kamaraegyüttesei muzsikálnak majd felváltva – kiegészülve a soproni HJAMI zeneiskola növendékeivel.

A program célja, hogy jobb kedvre derítse a karantén időszak után a városlakókat, és újszerű, színvonalas élő zenei élményt jelentsen a belvárosi turisztikai palettán. Íme, a koncertek helyszínei! 

Ezeken a soproni helyszíneken szerdánként bárki ingyen élvezheti a koncerteketForrás: Dániel Fábián/Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.

 A szerdai szerenádok ingyenesek és nyilvánosak, a fellépő zenészek a mosolyt és a tapsot örömmel fogadják – tudtuk meg a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. sajtóközleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek