Menő múzeumnegyedet hoznak létre Sopron óvárosában

  A tervek szerint egy új látogatói élménytér jön majd létre a Fő téren található három műemlékvédelmi épület összekapcsolásával.

  A múzeumnegyed kialakításához már keresik a kivitelezőket. A felújítás egy 2000 négyzetméternyi területet érint majd, de a három történelmi épület köztéri megjelenése azután is önálló katakterű marad, hogy a belső átjárókkal összekapcsolják őket – számol be róla a magyarepitok.hu oldal. 

  Sopron óvárosa madártávlatbólForrás: Shutterstock / Készítette: PeterVrabel

  Az újonnan kialakított fogadótér a Tábornok ház fedett belső udvarán lesz, az új főbejáratot pedig a Fő téri kapuzatnál alakítják ki. A fogadótérhez kapcsolódnak majd a különböző látogatóbarát funkciók, többek közt a jegypénztár, az információs pult, a vizes blokkok, az akadálymentes mosdó, a babaszoba, a ruhatár, a shop és a kávézó.

  A tervek szerint kortárs módon újítják meg a Tábornok ház kert felőli szárnyában a lebegő csigalépcsős lakótornyot, és ehhez kapcsolódik majd a második emeleti lovagterem is. Az épületekben a kisebb szerkezeti beavatkozásokon kívül a belső burkolatok és vakolatok is megújulnak. 

  A múzeumnegyed fő szempontja, hogy akadálymentesen is megközelíthető legyen, így a fogadóterébe egy liftet is beszerelnek majd.

  A munkálatok ideje alatt a Fabricius ház új vasbeton pincelépcsőt kap,valamint a fűtéskorszerűsítést és a teljes elektromos rendszer felújítását is elvégzik benne. A Tábornok háznál pedig új pincerészt és acélszerkezetű liftet alakítanak ki, és a lakótoronyba is új vasbeton lépcső kerül.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!