Már csak egy festmény hiányzik a nappaliból? Ebből a galériából szabadon el lehet lopni

  A tokiói Sinagava nyüzsgő öbölparti negyedében található Same galéria nem mindennapi kiállításra invitálja az érdeklődőket július 10-én. Az "Ellopható művészeti kiállítás" címet viselő eseményen a vendégek bármely, kiállított alkotást szabadon magukkal vihetik, amelyik megragadja a fantáziájukat, bármiféle következménye nélkül - derül ki a japantoday.com cikkéből.

  A kiállítás szórólapjaForrás: samegallery.com

  A kiállítás ezzel a gesztussal a művészet elzárásának hátrányaira szeretne reflektálni, de várja azokat, akiknek a nappalijukból már csak egy festmény hiányzik, vagy mindig is arról ábrándoztak, hogy milyen lehet műtárgy-rablónak lenni. Természetesen maguk az alkotók is tisztában vannak azzal, hogy milyen sors vár a műveikre. A kiállítás weboldalán jelenleg tizenegy kiállító szerepel.

  A tárlat napi 24 órán keresztül nyitva lesz július 19-ig, vagy amíg el nem fogynak a műtárgyak. Természetesen azért itt is be kell tartani néhány szabályt. Például személyenként csak egy műalkotás vihető, és nem lehet további műalkotásokat önkényesen hozzáadni a kínálathoz, de ami a legfontosabb: a galéria arra is emlékezteti kalandvágyó látogatóit, hogy a műveletet csendben végezzék, hogy ne zavarjanak más vendégeket.

  A galéria megfigyelő kamerái rögzítik az egész eseményt, és a felvételeket valószínűleg feltöltik majd az internetre, tehát aki szeretné elkerülni, hogy művészeti tolvajként azonosítsák, az viseljen maszkot vagy álcázza magát valamilyen más eszközzel.

  A japán kommentelőkből változatos reakciókat váltott ki a kezdeményezés, többek között ilyeneket írtak:

  "Kíváncsi vagyok, hogy túléli-e a kiállítás az első napot"."Megyek feszítővasért!""Azt hiszem, hogy műalkotás lesz az is, ahogyan az emberek „lopnak"!"„Ha nem védik a műalkotásokat, akkor nem is igazán átélhető a lopás. Én azt szeretném, ha ennél rabló-pandúrosabb lenne az esemény!"

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!