Ez a japán kapszulahotel olyan, mint egy város

Vannak, akik irtóznak a kapszulahotelek gondolatától, a tenyérnyi, koporsóra emlékeztető alvóhelytől és a közös zuhanyzóktól. De akadnak olyanok is akik értékelik az ilyen aprócska terek közösségteremtő erejét vagy az alacsony árat. Ízlés kérdése, hogy mi melyik típusba tartozunk.

A főutcaAlphaville Architects

Japánban mindenesetre egyre több ilyen szálloda nyílik. Egy építésziroda, az Alphaville Architects most Kyoto egyik negyedébe, a különleges szövési technikáiról és textiljeiről ismert Nishijinbe álmodta meg a saját kapszulahotel-verzióját, a Hostel Suit, írja a Designboom.

A lépcsők privát tereket hoznak létreAlphaville Architects

Ez a terv azonban annyiban különbözik a többitől, hogy a tervezők szándéka szerint elrendezése egy város képét utánozza, utcákkal, sikátorokkal és lépcsős bejáratokkal.

A dobozok, felülnézetbőlAlphaville Architects

Az építészek csapata fadobozokat képzelt el, amiben négy-öt kapszula kapott helyet. A dobozok közötti passzázs a "város" főutcájaként funkcionál, a dobozok közötti átjárók pedig tulajdonképpen sikátorok.

Az épület, kívülrőlAlphaville Architects

Az átjárók és lépcsők félig magán tereket hoznak létre, ahol az emberek találkozhatnak és összeülhetnek beszélgetni, az oldalsó átjárókat pedig ki is lehet sajátítani egy-egy függöny segítségével.

A dobozoknak otthont adó helyiségnek magas mennyezetet építettek, és az ablakokkal és fényekkel úgy világították meg, hogy az hasonlítson a köztéri lámpák hatására. A hotelben akad kétágyas "szoba" és reggeliző terem is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek