Ez a japán kapszulahotel olyan, mint egy város

  Vannak, akik irtóznak a kapszulahotelek gondolatától, a tenyérnyi, koporsóra emlékeztető alvóhelytől és a közös zuhanyzóktól. De akadnak olyanok is akik értékelik az ilyen aprócska terek közösségteremtő erejét vagy az alacsony árat. Ízlés kérdése, hogy mi melyik típusba tartozunk.

  A főutcaAlphaville Architects

  Japánban mindenesetre egyre több ilyen szálloda nyílik. Egy építésziroda, az Alphaville Architects most Kyoto egyik negyedébe, a különleges szövési technikáiról és textiljeiről ismert Nishijinbe álmodta meg a saját kapszulahotel-verzióját, a Hostel Suit, írja a Designboom.

  A lépcsők privát tereket hoznak létreAlphaville Architects

  Ez a terv azonban annyiban különbözik a többitől, hogy a tervezők szándéka szerint elrendezése egy város képét utánozza, utcákkal, sikátorokkal és lépcsős bejáratokkal.

  A dobozok, felülnézetbőlAlphaville Architects

  Az építészek csapata fadobozokat képzelt el, amiben négy-öt kapszula kapott helyet. A dobozok közötti passzázs a "város" főutcájaként funkcionál, a dobozok közötti átjárók pedig tulajdonképpen sikátorok.

  Az épület, kívülrőlAlphaville Architects

  Az átjárók és lépcsők félig magán tereket hoznak létre, ahol az emberek találkozhatnak és összeülhetnek beszélgetni, az oldalsó átjárókat pedig ki is lehet sajátítani egy-egy függöny segítségével.

  A dobozoknak otthont adó helyiségnek magas mennyezetet építettek, és az ablakokkal és fényekkel úgy világították meg, hogy az hasonlítson a köztéri lámpák hatására. A hotelben akad kétágyas "szoba" és reggeliző terem is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!