Az egyik leghíresebb japán regényíró DJ-nek áll az olvasói megnyugtatására

A 71 éves Murakami Haruki regényíró úgy döntött, hogy a karantén időszak alatt összerak egy két órás, speciális rádióadást a Tokyo FM-nek és 38 másik rádióállomásnak országszerte. A "Murakami Radio Stay Home Special" nevű műsort május 22-én hallgathatják majd meg az érdeklődők; a híres regényíró pedig azokhoz kíván vele szólni, akik nagyon nehezen bírják a bezártságok a járvány idején.

Forrás: The Yomiuri Shimbun / AFP/ Yoshito Kubo

A műsor elsősorban egy zenés egyveleg lesz, amiben az író saját kedvenc dalait hallgathatja majd meg a közönség. A téma: "Amiről én szeretnék beszélni és gondolkodni." A dalok között Murakami felolvassa az adás alatt beérkező üzeneteket is, illetve bátorító gondolatokat közvetít majd a hallgatóság felé - írták a The-japan-news.com oldalán.

A műsor japán idő szerint 10:00 órakor kezdődik majd és 11:55-ig tart. A felvételt Murakami otthonában készítik, a dalokat pedig saját hanglemez lejátszóján játssza majd fel. A hallgatók május 17-ig küldhetnek üzeneteket a műsorba.

Murakaminak egyébként van egy szabálytalanul adásba kerülő egy órás műsora a Tokyo FM-en, de miután május elején a szigetországban is meghosszabbították a vírus miatti kijárási tilalmat, a regényíró megkereste a rádióállomást és jelezte, hogy szeretne összeállítani egy speciális adást, amivel egy kicsit megnyugtathatja az embereket. A japán rádióállomások többsége online is elérhető.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek