Az idei brüsszeli virágszőnyeg elmarad, de videón látjuk a 2018-as

  Brüsszelben 1971 óta minden második évben virágszőnyeggel borítják be a főteret, de idén a koronavírus miatt kénytelenek voltak elhalasztani a programot. De hogy a szokásos élmény mégse maradjon el teljesen, a filmrendező és producer Joerg Daiber közzétette a legutóbbi alkotásról készült videóját a Youtube-on, amelyet mi is megnézhetünk.

  A Tapis de Fleurs nevű nonprofit szervezet rendszeres eseményén grafikusok és tájépítészek csapata dolgoz fel minden alkalommal egy újabb témát.

  A 2018-as virágszőnyeg ihlető forrása a gazdag történelmű és kutúrájú mexikói régió, Guanajuato volt. A 70 méter hosszú és 24 méter széles szőnyeg elkészítéséhez 500 ezer begóniát és dáliát használtak fel.

  Forrás: Anadolu Agency via AFP/2018/Dursun Aydemir

  Az eredeti designt, amely Guanajuato kultúrájához kapcsolódó motívumok és szimbólumok köré épült, egy mexikói grafikus, Roo (Ana Rosa Aguilar Aguado) rajzolta meg. Ezt követően Mark Schautteet, a brüsszeli virágszőnyeg állandó tervezője alakította át a tervet, hogy az alapján virágszőnyeget lehessen készíteni. 

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!