Ezen a videón a levegőbe emelkednek Bécs épületei

Vannak akik szerint Bécs túlságosan steril és unalmas város. Talán ezért gondolta egy argentin művész, hogy kissé megbolondítja a városról készült felvételeit, és egy kis vásári hangulatot kever a megszokott látványba. A végeredmény egészen álomszerű lett.

Vienna is like... (Bécs olyan, mintha...) című animált rövidfilmjében, amit a kulter.hu szúrt ki, a város ikonikus épületei a levegőben lebegnek, miközben alig vesszük észre, hogy számítógépes manipulációról van szó. A lovasszobrok a héliumos léggömbhöz hasonlóan emelkednek el talapzatuktól, a Szent István-székesegyház tornya körül egy körhinta pörög, a lovaskocsit pedig egy láthatatlan ló húzza.

Fernando Livschitz egyébként nem csak Bécsről készített hasonlóan szürreális videókat. A honlapján megnézhetjük például a Buenos Airesről és New Yorkról készült fantáziáit is. A képzeletbeli elemeket többnyire a vidámparkok képi világától kölcsönzi, például egy hullámvasutat helyez a megszokott városképbe, aminek eredményeként az ismertbe és a hétköznapiba a vidámparkok izgalma vegyül.

Megpróbálok mosolyt csalni az emberek arcára. Hiszek benne, hogy a világot, a gondolatokat be lehet mutatni másképp is, varázslattal és meglepetéssel vegyítve. Rendezőként a saját látásmódomat igyekszem kifejezni a kreativitáson keresztül"– írja a művész, honlapján.

domeckopol / pixabay

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek