Egy alternatív zöld jövőben a repülőből virágok nőnek

Nicolas Abdelkader művész a karantén ideje alatt hosszú hetekig fantáziált egy ésszerűbb, nyugodtabb és harmonikusabb világról, ahol az környezetszennyező járműveinket magunk mögött hagyjuk egy zöldebb életmód érdekében.

free photos/pixabay

Ebből a képzelődésből született meg az az izgalmas fotómontázs-sorozat, amelyben az energiafogyasztás szimbólumait, a repülőgépeket, a hajókat és traktorokat zöld virágágyásokként ábrázolja.

A lassulás sürgetése (The urgency to slow down) című projekt célja egyfajta kerékpáros (vagy gyalogos, ha úgy tetszik) aszkétizmus létrehozása, és a mobilitással való kapcsolatunk megkérdőjelezése, írja a Designboom, ahol a fotókat is megnézhetjük. A képek egy karantén utáni alternatív jövőt ábrázolnak, amelyben a környezetszennyező járművek a környezet szempontjából is hasznos létesítménnyé alakulnak.

A projekt az életmódunk átalakítására, az élet logikusabb ritmusának megtalálására mutat ötletet, egy olyan lehetőséget, ami a művész szerint talán már el is veszett.

"Nem tudom Ön hogy van vele, de én naivan azt gondoltam hogy a COVID-19 járvánnyal egy új világba pillanthatunk bele. De látva a repülők számát az égen, miközben ezt írom, a rakéták űrbe juttatását, és az elmúlt napok kormányzati javaslatait a bolygó egész területén (különösen Franciaországban), megerősíthetjük, hogy a múltbeli őrjöngő ritmus kezdi visszahódítani a helyét, a biodiverzitás és az egészségünk rovására" – mondta a művész.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek