Vibráló színeket kapott egy focipálya Olaszországban

  A koronavírus okozta felfordulás hónapjait követően lassan újraindul az élet Olaszországban. Giulio Vesprini utcaművész is visszatért oda, ahol a leginkább elemében érzi magát, az utcára, és elkészítette legújabb alkotását, a repülőről is látható, festett focipályát.

  A Marche régióban fekvő Fermo látképeMaikkuIT/pixabay

  A festmény Sant'Elpido a Maréban van, egy mindössze 17 ezer lakost számláló közép-olaszországi kisvárosban, Marche régióban, ahol a művész született és él a mai napig.

  A Super Space Struttura G050 című alkotás célja, hogy felpezsdítse a közösség életét a koronavírus után, írja a művész Instagramján. A festett pálya, amelyet csak felülről lehet látni teljes egészében, a kultúra, a természet és az emberek találkozási pontja, írja. A képen, amelyet csak felülről lehet látni teljes egészében, a kék és a vörös árnyalataival festett egyszínű, szabálytalan formák ölelik körbe egymást, harmonikus egyensúlyt teremtve a meleg és a hideg színek között.

  De a mű lényege nem csupán a formák és színek harmonikus egyensúlya. A művészi kreativitás, a szabadság és az önkifejezés szimbóluma is egyben. Vesprini egy kínai filozófus, Chang-tzu szavaival illusztrálta azt a tudatállapotot, amelyben a festmény készült: „a boldogság a boldogságért való törekvés hiánya" - írja a Designboom.

  Vesprini többnyire falakat fest, a Super Space a második vízszintes felületre készített munkája. Az első, egy hasonló focipálya volt Fermóban.

  A Super Space a város jellegzetes terévé igyekszik válni, valamint a kultúra, a sport és a természet találkozási pontja. A kék és a vörös árnyalataival festett, egyszínű formák ölelik egymást, harmonikus egyensúlyt teremtve a meleg és a hűvös színek között.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!