Irodalmi sétaest Pasarét utcáin, egy letűnt polgári világ nyomában

Van néhány árnyas, varázslatos utca Pasaréten, amelyek olyanok, mintha nyáresti sétákra teremtették volna mindet. A repkénnyel benőtt régi villák és a tágas Bauhaus teraszok a 20. századi magyar irodalom legnagyobbjainak adtak otthont és inspirációt, például Szabó Magdának, Déry Tibornak, Örkény Istvánnak és Szabó Lőrincnek.

Forrás: hosszulepes.org

A Hosszúlépés nyári sétaestjén Pelsőczy Rékával, a Katona József Színház színművészével leshetnek be a kertkapukon és ismerhetik meg az emléktáblák mögött húzódó drámákat, szerelmeket és emberi sorsokat.

A rendhagyó sétán a színésznő hangján szólalnak meg többek között kedvenc Szabó Magda karaktereink, Szepes Mária Pöttyös Pannija, Örkény István felejthetetlen 56-os köszöntője és Szabó Lőrinc ikonikus sorai a Tücsökzenéből.

A modern érzések és jómódú liliputik című sétán a résztvevők az irodalmon és az építészeten keresztül kerülhetnek közel az emberekhez és az életükhöz, emellett a XX. századi Magyarország dilemmái kerülnek összefüggésbe a készülő művekkel, mint emberi, művészeti kérdések.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek