Nézzen ingyenesen filmeket a Frankofón Filmhónapon!

  A Francia Intézet hat ország 10 játék- és 11 rövidfilmjét ingyenesen elérhetővé tette honlapján. A Francia Filmhónap keretein belül július 13-ig regisztráció nélkül nézhetjük meg az elmúlt évek kedvenc francia nyelvű filmjeit.

  A szubjektív válogatásban viszontláthatjuk a tavalyi Duna-parti vetítések legnépszerűbb vígjátékát a Vízhatást. A történetben egy Párizs külvárosában élő negyvenes darukezelő férfi első látásra beleszeret Agathéba. Mivel a nő úszásoktató a helyi uszodába, a férfi úgy dönt, beiratkozik az órájára, pedig tökéletesen úszik. A hazugsága azonban csak három órán keresztül tart ki, és Agathe utálja a hazug embereket.

  A gyűjteményben szerepel a Rafiki is, egy kenyai film, amit néhány országban betiltottak, Cannes-ban pedig állva tapsoltak a bemutatón. A film két kenyai lányról szól, akik többre vágynak, mint hogy jó feleségek legyenek. Az apáik politikai riválisok a helyi választásokon, de ők barátként támogatják egymást, hogy megvalósítsák álmaikat a konzervatív társadalomban. A dolgok azonban komplikáltabbá válnak, amikor elkezdenek többet érezni egymás iránt. Társadalmukban ugyanis nemcsak elfogadhatatlan az ilyen kapcsolat, a törvény is szigorúan tiltja.

  Samantha Mugatsia és Sheila Munyiva, Rafiki (2018)imdb (https://www.imdb.com/title/tt8286894/mediaviewer/rm1588150528)

  De láthatunk gyerek-és dokumentumfilmet, és még thrillert is, ha esetleg nem szorongtunk volna eleget az utóbbi hónapokban. Ezen kívül több, az Anilogue fesztiválon megismert rövidfilm is elérhető vált, köztük egy Burkina Fasó-i animációs gyerekmese.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!