Hamar kinőtte magát az orosz karanténprojekt

  A karantén aladt terjedt el az "öltözzünk műalkotásnak" kihívás, melynek során a résztvevők mindennapi tárgyak segítségével rekonstruáltak híres festményeket. Ebből a kezdeményezésből alakult ki az Izoizolyacia Facebook-csoport is március végén, ahová a résztvevők feltölthették a saját fotóikat  -derül ki a reuters.com híréből.

  Forrás: Julia Gilgof‎/Facebook

  A csoport egy nap alatt 2500 tagot gyűjtött, most meg már több mint 600 000-en léptek be a világ minden tájáról, hogy megmutassák híres remekművek saját verzióit, melyhez mindenfélét felhasználnak, ami a kezük ügyébe akad a zöldségeketől a régi ruhákig.

  „A csoport a mostani karanténhelyzet szülötte" - mondta Katerina Brudnaya-Chelyadinova a csoport társalapítója, aki nem gondolta, hogy az ötlet ilyen népszerűvé válik. A moderálás teljes munkaidős elfoglaltsággá vált, mivel naponta több száz új mű érkezik.

  A résztvevők magukat és a családtagjaikat alaposan kidolgozott díszletekbe költöztetik, hogy újra életre keltsék a múlt portréit, valamint a modern művészet ismert darabjait, és még filmjelenetek is újjászületnek, néha feltűnő pontossággal.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek