Egy 27. emeleti lakás valódi parkká változott Kínában

Kínában a modern toronyházak megépítése előtt a hagyományos lakónegyedekben általában mindenhol volt egy park a közelben. Egy nyilvános közösségi hely, amely teljesen nyitott és ingyen igénybevehető. Manapság viszont Kínában a parkok többségét privatizálták, ezért azok jellemzően egy családhoz tartoznak, és így a közösségi élet is megszűnt. No meg a zöldfelületek is. A Devolution nevű építésziroda munkatársai viszont gondoltak egy merészet.

Ha eddig nem tudták volna elképzelni, milyen lenne egy park a lakásban, hát most láthatjákForrás: Lin Ying/devolution.cn

Kína egyik tengerparti városában, Hsziamenben egy toronyház 27. emeletén a bérbeadó engedélyével zöld oázissá alakítottak egy üres lakást. A 90 négyzetméteres terület beültetésével azt igyekeztek demonstrálni, hogy Kínában minden létező helyet beépítenek, míg a növények fontosságára egyáltalán nem figyelnek.

Furcsa érzéslehet egy 27. emelei lakásban domb mellett sétálniForrás: Lin Ying/devolution.cn

Az eredeti tervek szerint az építésziroda PARK projektje rövid életű és szimbolikus jelleggel készült, így csak pár hónapig tartják meg. Bár a parkot csak a lakótömbben élők látogathatták, okostelefonján keresztül bárki rácsatlakozhat a "park élményre", és megcsodálhatja a zöld növények furcsa felbukkanási helyét. Nézzék, milyen hívogató kis oázist hoztak létre ebben a felhőkarcolóban!

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek