Ingyenes filmfesztivál indul a Youtube-on

A világ legnagyobb filmes seregszemléinek, köztük a cannes-i, a torontói, a velencei és a berlini filmfesztiválnak a közreműködésével valósul meg májusban a We Are One: A Global Film Festival elnevezésű ingyenes, virtuális rendezvény a YouTube-on.

A május 29-én kezdődő tíznapos filmfesztivált a New York-i Tribeca Enterprises szervezi és a youtube.com/weareone oldalon lesz elérhető – írja a Variety.com filmes portál, az MTI közleménye szerint.

A világ 20 legjelentősebb filmfesztiválja, köztük a Tribeca, a Sundance és a Berlinale programjából szemezgető virtuális filmmustra keretében játékfilmeket, rövidfilmeket, dokumentumfilmeket és a különböző kerekasztal-beszélgetéseket élvezhetünk, reklámok nélkül. 

A fotó illusztrációFree-Photos/Pixabay

A szervezők a következő hetekben fogják közzétenni a részletes programot. A június 7-ig tartó virtuális filmszemle jótékonysági kezdeményezés is egyben: a nézők adományokkal segíthetik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a különböző regionális szervezetek koronavírus-járvány elleni harcát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek