Immerzív autós kiállítás nyílik Van Gogh műveiből

  A június 18-án Torontóban Gogh az autóban címmel nyílik kiállítás, melyen a résztvevők a kocsijukból csodálhatják meg az impresszionista világát. A digitális művészeti kiállítást egy 372 négyzetméteres raktárban rendezik meg, ahol egyszerre 14 jármű tartózkodhat. A látogatókat festmények veszik körül, de nem szállhatnak ki az autójukból - adja hírül a matadornetwork.com.

  Van Gogh: Csillagos éjForrás: commons.wikimedia.org

  Cserébe a 35 perces műsor során több érzékszervre ható élményt kapnak, mely a tenger hullámainak hangját kortárs zenével és a holland művész ikonikus alkotásainak nagyméretű vetítéseivel kapcsolja össze.

  Eredetileg sima, sétálós Van Gogh kiállítást rendeztek volna Torontóban májusban, de a járvány miatt ezt elhalasztották, új időpontja július és szeptember között lesz. A drive-in alternatívára már elfogyasztak a 68 dolláros jegyek, amelyekkel majd a másik kiállításra is be lehet lépni. A L'Atelier des Lumières által tervezett kiállítás Párizsban debütált tavaly, és több mint kétmillió látogatót vonzott. 

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!