Hipnotikus táncvideót alkottak tizennégy ország balerinái

A világ minden tájáról származó, vezető balerinák készítettek közösen egy lenyűgözően szép virtuális előadást, hogy pénzt gyűjtsenek azon táncművészek számára, akik a koronavírus világjárvány miatt pénzügyi nehézségekkel küzdenek – írja a CNN.

Csajkovszkíj darabját már a világ legtöbb részén eltáncoltákForrás: Niki Dinov/Pixabay

Misty Copeland, az American Ballet Theatre vezető balett-táncosnője és Joseph Phillips táncos a nonprofit Entertainment Industry Foundationnal együttműködve életre keltették a "Swans for Relief" azaz A "hattyúk felszabadítása" nevű, világméretű virtuális balettelőadást. A céljuk, hogy pénzt gyűjtsenek a rászoruló művészeknek, akiket olyan alapvető dolgokban támogatnának, mint például a bérleti díjuk kifizetése vagy az élelmiszervásárlás, miután a világjárvány miatt a művészeti intézmények bezárták kapuikat.

32 balerina 22 társulattól 14 országból – beleértve Dél-Afrikát, Franciaországot, Mexikót és Kínát – a Michel Fokine által koreografált A hattyú halála, illetve A hattyúk tava előadásait mutatja be.

A zenei aláfestést Camille Saint-Saëns zenéje adja, a világhírű csellista, Wade Davis előadásában. A kisfilmben minden egyes balerina szólót táncol.

Úgy éreztük, nagy egyesítő erővel és bátorítással bír, hogy a tánc közös nyelvén szólal meg 32 gyönyörű és erős nő, akik különböző életkörülmények közül jönnek" 

– írta Copeland és Phillips az esemény GoFundMe alapítványának oldalán.

A művészetek kétségtelenül összehozzák az embereket és segítenek feldolgozni az emberi nehézségeket, így ezekben a szokatlan időkben a táncosok valódi támogatást nyújthatnak."

Az összegyűlt pénzt a résztvevő tánctársulatok koronavírus-segélyalapjai között osztják szét, valamint más táncos segélyalapokhoz is juttatnak belőle. Copeland, az American Ballet Theatre első afroamerikai női főtáncosa a Twitteren elmondta, hogy ennek A hattyú halála előadásnak az volt a célja, hogy megjelenítse az élet örök harcának szimbólumát és a mulandóságot. A szerdán indított, 500 000 dolláros célú kezdeményezésben szombatra közel 90 000 dollárt gyűlt össze.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek