Az internetre költözik idén Wales legnagyobb irodalmi fesztiválja

A hagyományosan a walesi Hay-on-Wye-ban megrendezett irodalmi és művészeti fesztivál szervezői a koronavírus-járvány miatt úgy döntöttek, hogy idén az online térben tartják meg a kéthetes programsorozatot.

Hay-on-Wye az antik könyvesboltok eltitkolt fővárosa lenne?Forrás: cornfield / Shutterstock.com

A walesi Hay Fesztivál online programjába olyan közreműködők is becsatlakoztak, mint Benedict Cumberbatch, Helena Bonham Carter és Margaret Atwood. A Hay Festival Digital eseményt május 18. és 31. között tartják majd, és a programok ingyenesen elérhetők leszenk - adta hírül a BBC News.

Az idén 33. születésnapját ünneplő fesztivál keretében mások mellett írók, politikai döntéshozók, történészek és aktivisták jelentkeznek majd be az otthonaikból, hogy megválaszolják a nézők kérdéseit. Ahogy annak lennie kell egy irodalmi fesztiválon, felolvasások is lesznek: Hilary Mantel, Roddy Doyle, Ali Smith és Sandi Toksvig is adnak majd ízelítőt új könyveikből.

Benedict Cumberbatch angol színész a fesztivál elnökével, Stephen Fry-jal, valamint Tom Hollanderrel, Toby Jonesszal, Helen McCroryval, Jonathan Pryce-szal és Vanessa Redgrave-vel karöltve ünnepli William Wordsworth angol romantikus költő életét és munkásságát.

A rendezvényen különböző globális ügyek, köztük a koronavírus-járvány is terítékre kerül. James Peebles Nobel-díjas fizikus és a fiatal természetbúvár, Dara McAnulty a tudománnyal és a klímaváltozással kapcsolatos beszélgetések házigazdái lesznek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek