Hetente frissülő Spotify-playlistet indított a Nemzeti Táncszínház

A Nemzeti Táncszínház jóvoltából most kiderül, milyen zenét hallgatnak a táncosok. A színház ugyanis elindította a Spotify-on hetente frissülő zenei válogatását, amelyet közel negyven professzionális együttessel együttműködve állít össze héről hétre – írja az artnews.hu.

A népzenétől kezdve a komolyzenéig, a jazztől a kortárs műveken át a gyermekdalokig, valamennyi zenei műfaj képviselteti magát a folyamatosan megújuló playlisten.

A táncosok és koreográfusok választásai mellett a Táncszínház kollégái által összeállított playlistet is meghallgathatjuk, illetve feliratkozhatunk egy folyamatosan frissülő podcastokra is. Ebben a táncvilág nagyjaival, többek között Bozsik Yvette és Novák Ferenc Tata mellett, Kiss Jánossal készült exkluzív beszélgetéseket lehet meghallgatni.

illusztrációAhmad Odeh/Unsplash

De nem csak zenei listát tesz közzé az együttműködés. NTSz ON programnév alatt keddenként és csütörtökönként felvételről láthatók a Nemzeti Táncszínház korábban rögzített táncelőadásai. A felvételeket a csoport Facebook és YouTube csatornáján követhetjük. A legközelebbi előadást pedig május 7-én 19 órától tekinthetjük meg: a Szegedi Kortárs Balett Stabat Mater című előadása lesz műsoron.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek