Tűzfal-mozi előtt lazíthatnak esténként a berliniek

Bár a berliniek még nem mehetnek moziba, ez nem jelenti azt, hogy a mozi sem mehet el hozzájuk. Ez az ötlet áll a Windowflicks elnevezésű projekt mögött, mely társasházak tűzfalait használja vetítővászonkénk, így a szomszéd házak lakói erkélyükről vagy ablakukból élvezhetik a filmeket - adja hírül az iheartberlin.de.

A Wilhelmstraße lakói a Loving Vincent című filmet láthatták április 23-ánForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jörg Carstensen

A programot a Yorck artmozi-csapat biztosítja olyan, népszerű klasszikusok felvonultatásával, mint a Berlin felett az ég, az Artist - A némafilmes, a Shaun, a bárány, a Loving Vincent és a különböző berlini helyszínekre kalauzoló, romantikus Cleo. Jelenleg a filmeket hang nélkül, feliratozással vetítik, hogy ne zavarják azokat, akik esetleg nem akarnak részt venni az eseménye, de tervben vannak a hangos vetítések is.

Mások a természet lágy ölén nézték a mozitForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jörg Carstensen

A házimozit olyan házak igényelhetik, melyeknek legalább 20 lakása néz ugyanarra a szabad falra. A szervezőknek e-mailt kell küldeni a fal és a ház fotójával. Jelenleg ezeket a vetítéseket ingyen kínálják, de szponzorokat keresnek, amelyek segíthetnek nekik a projekt folytatásában, és támogatják újabb, Fortsetzung Folgt nevű kezdeményezésük közösségi finanszírozását.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek