Játék és Tánc 10 percben, ugye, hogy ismerős a cím?

  A Játék és tánc 10 percben címmel induló sorozat a hagyományőrzés, a népi babonák és játékok azon példáit mutatja be, melyek a karantén idején sem merülhetnek feledésbe és a tánctanítással együtt jó alternatívák lehetnek a passzív számítógépezésre és telefonnyomkodásra.

  A Várkert Bazár is online szórakoztat már március 11. ótaForrás: Karasz / Várkert Bazár / Facebook.com

  A műsor májusi indulásának egyik apropója az, hogy a Nyitra vidéki falvak népszokása szerint május elsejével, a májusfa állítását követően mehettek a lányok először bálba és táncmulatságra.

  A Játék és tánc sorozat minden hétvégén más-más népcsoportok táncait mutatja majd be szombatonként, egészen június végéig. A tánctanulás mellett a videók egy-egy népszokást, parasztregulát, gyermekdalt, ritmusjátékot is megismertetnek a nézőkkel, akik betekinthetnek a népviseletek mesés világába Fitos Dezső táncművész, koreográfus és művészeti vezető, valamint Kocsis Enikő táncművész, koreográfus és művészeti vezető közreműködésével - olvasható az MTI hírében.

  Az első epizódot, melynek címe Tavaszkezdő népszokások - Moldvai tánctanítással, szombaton, 16 órától nézhetjük meg, míg a következő május 16-án kerül "adásba" és a Szerelmi babonák - Felcsíki tánctanítással tematikát követi. 

  A további epizódok témái: Vásár - Rábaközi tánctanítással, Disznótoros - Bukovinai tánctanítással, Lakodalmas - Zalai tánctanítással, Szüret - Sárközi tánctanítással, Fonó - Gyimesi tánctanítással, végül pedig a Maszkurázás - Szatmári tánctanítással című rész zárja a sorozatot június 27-én.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!