Játék és Tánc 10 percben, ugye, hogy ismerős a cím?

A Játék és tánc 10 percben címmel induló sorozat a hagyományőrzés, a népi babonák és játékok azon példáit mutatja be, melyek a karantén idején sem merülhetnek feledésbe és a tánctanítással együtt jó alternatívák lehetnek a passzív számítógépezésre és telefonnyomkodásra.

A Várkert Bazár is online szórakoztat már március 11. ótaForrás: Karasz / Várkert Bazár / Facebook.com

A műsor májusi indulásának egyik apropója az, hogy a Nyitra vidéki falvak népszokása szerint május elsejével, a májusfa állítását követően mehettek a lányok először bálba és táncmulatságra.

A Játék és tánc sorozat minden hétvégén más-más népcsoportok táncait mutatja majd be szombatonként, egészen június végéig. A tánctanulás mellett a videók egy-egy népszokást, parasztregulát, gyermekdalt, ritmusjátékot is megismertetnek a nézőkkel, akik betekinthetnek a népviseletek mesés világába Fitos Dezső táncművész, koreográfus és művészeti vezető, valamint Kocsis Enikő táncművész, koreográfus és művészeti vezető közreműködésével - olvasható az MTI hírében.

Az első epizódot, melynek címe Tavaszkezdő népszokások - Moldvai tánctanítással, szombaton, 16 órától nézhetjük meg, míg a következő május 16-án kerül "adásba" és a Szerelmi babonák - Felcsíki tánctanítással tematikát követi. 

A további epizódok témái: Vásár - Rábaközi tánctanítással, Disznótoros - Bukovinai tánctanítással, Lakodalmas - Zalai tánctanítással, Szüret - Sárközi tánctanítással, Fonó - Gyimesi tánctanítással, végül pedig a Maszkurázás - Szatmári tánctanítással című rész zárja a sorozatot június 27-én.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek