Irodalmi táncprodukcióval jelentkeznek a Grecsó testvérek

Az április 29-i Tánc Világnapját különleges irodalmi táncprodukcióval ünneplik a Grecsó testvérek – Grecsó Krisztián író és Grecsó Zoltán koreográfus –, amit a Várkert Bazár #várkertonline digitális programsorozata keretében követhetünk - adta hírül az MTI.

Grecsó Zoltán, Grecsó KrisztiánForrás: © Takács Attila/Takács Attila

Az előadás gerincét új, egyedi Grecsó prózák, friss versek, családi történetek és anekdoták képezik, amelyet az improvizatív jazz zene, a pillanat szülte kortárs balett és Grecsó Zoltán összetéveszthetetlen mozdulatai varázsolnak színház élménnyé, olvasható az eredetileg március 24-re tervezett esemény Facebook-oldalán.

Az irodalom és a zene dialógusa minden estén egyedi, de a válaszok különös ritmusa, a fény-terek éteri játéka és a művészeti ágak közötti tagolás mégis feszes keretet ad a produkciónak. Ahogy a testvérek ironikus vetélkedése, a tánc és az irodalom nyelvén előadott fricskák is segítik a nézők azonosulását, hiszen családi tükörhelyzeteket generálnak, ahol a saját identitásuk kerül reflektorfénybe.

A Többet magunkról című előadás őszinte, vallomásos és karakteresen személyes, ami a Grecsó fivérek nyitottságára épít.Az előadók Grecsó Krisztián író és Grecsó Zoltán táncművész, de a produkcióban közreműködik Fodor Réka (ének), Rácz Réka (tánc), Kertész Endre (cselló) is, a díszletet és a jelmezt Ottlik Julianna, a világítást Gothár Márton tervezte. Az irodalmi műveket Grecsó Zoltán alkalmazta színpadra. Látható lesz egy okostelefonokkal rögzített versfilm is, amelyet Grecsó Krisztián feleségéhez írt különösen személyes hangvételű költeménye ihletett.

A korlátozások ideje alatt a Várkert Bazár digitális programsorozatát a Facebook-on, a Youtube-on és az intézmény honlapján tudjuk követni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek