Járja be otthonról az idei év egyik legnagyobb kiállítását

A római Quirinale Istállók múzeumban Raffaello halálának 500. évfordulója alkalmából a mesternek szentelt eddigi legnagyobb kiállítást hozták létre, melyhez a párizsi Louvre-ból, a madridi Pradóból, a londoni Nemzeti Galériából és a Firenze Uffiziből is kölcsönöztek műveket, sőt, még a festő sírját is életnagyságban reprodukálták - adja hírül a Lonely Planet.

Az athéni iskolaForrás: Welcome to all and thank you for your visit/pixabay.com

Az Olaszországban március 8-án kihirdetett karantén miatt a kiállítás azonban mindössze három napig tarthatott nyitva. A múzeum némi kárpótlásként 13 perces videót készített, mely olasz és angol nyelven vezeti végig a nézőket az elhagyatott helyiségeken. Az intézmény oldalán emellett rövidebb videók is találhatók, melyek az olaszul tudóknak teszik lehetővé néhány mű részletesebb tanulmányozását.

Rafaello a legnagyobb reneszánsz művészek szentháromságának tagja volt, de kortársaival, Leonardo da Vincivel és Michelangelóval ellentétben élete hamar véget ért. Születésnapján, 1520. április 6-án halt meg, 37 évesen, termékeny művészi pálya után.

A Quirinale kiállítása a művész több mint 120 alkotását vonultatja fel fordított időrendben, a római évektől visszatekintve a Firenzében töltött időre és az umbriai gyökerekre, festményeket, leveleket, kárpitokat és vázlatokat kategorizálva.

Ha még több Raffaelót szeretne látni, akkor virtuális túrát tehet a Vatikáni Múzeumban, ahol a művész opus magnuma, Az athéni iskola látható.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek