300 év után visszatér hazájába a reneszánsz egyik fő műve

  Miután bejárta Európát, visszakerül Bolognába Francesco del Cossa és Ercole de 'Roberti Griffoni poliptichonja. Az eredetileg 25 táblából álló, monumentális festmény 1471-72-ben készült Bolognában, a Basilica di San Petronio akkori tulajdonosának, a Griffoni családnak a megrendelésére - adja hírül a Si Viaggia.

  A poliptichon egy részeForrás: Web Gallery of Art/commons.wikimedia.org

  Miután a bazilika 1725-ben az Aldrovandi családhoz került, a több darabból álló oltárképet feldarabolták és eladták. A fennmaradt 16 darab különböző európai és amerikai múzeumokban kötött ki, március 12. és június 28. között pedig szülővárosában tekinthető meg.

  A La riscoperta di un capolavoro – Il Polittico Griffoni rinasce a Bologna (Egy mestermű újrafelfedezése - A Griffoni poliptichon újjászületése Bolognában) című kiállításnak a Palazzo Fava ad otthont.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek