Megakiállítás készül a reneszánsz géniusz életművéből

Raffaello Sanzio halálának 500-ik évfordulója alkalmából a római Scuderie del Quirinale egy megakiállítással készül, ami az eddigi legátfogóbb módon mutatja be a reneszánsz szupersztár életművét.

Raffaello Sanzio: La valeta (1515)Uffizi

A nők körében népszerű, megnyerő külsejű festőt és építészt korán, már 37 évesen utolérte a halál. De még így is mindent elért, amit egy reneszánsz festő elérhet: bámulatos tehetsége és személyes bája révén a festők fejedelmévé választották, élete utolsó éveiben pedig a pápa megrendelésére készített freskósorozatot a pápai rezidencia termeibe.

Raffaello Sanzio: Athéni iskolawikipedia

A több mint 100 Raffaello festményt és grafikát felvonultató kiállítás a festőgéniusz halálának évfordulójára rendezett kiállítások csúcspontja, írják a szervezők egy sajtóközleményben. Több mint 40-et ezek közül az Uffizi kölcsönzött, de többek között a Louvre-ból, a londoni National Gallery-ből, a British Museumból, a madridi Pradoból, Washingtonból és Bécsből is érkeztek alkotások.

A tárlat elsősorban a kritikus római periódusra fókuszál, amikor a festő megalapozta hírnevét, de az átfogó bemutató az egész életművet részletesen végigköveti.  

A kiállítás március 5-e és június 2-a között lesz nyitva.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek