Online rendezik meg a Múzeumok Majálisát

2020. május 15-16-án a 25. Múzeumok Majálisát a Múzeumkertben ünnepelték volna, az idei évfordulón azonban a világjárvány következtében sem egymással, sem a közönséggel nem tudnak a múzeumok személyesen találkozni - adja hírül a Magyar Nemzeti Múzeum honlapja.

A Múzeumok Majálisa 2012-benForrás: Derzsi Elekes Andor/commons.wikimedia.org

A Múzeumok Majálisán a hazai intézmények együtt mutatják meg a nagyközönségnek, milyen sokszínűek, hogy hányféle tudományos kutatási területtel foglalkoznak, milyen gyűjteményekkel és kiállításokkal rendelkeznek. Ennek jegyében mindig színes programkínálattal készülnek, hogy játékos formában, szórakoztató módszerek segítségével adják át az ismereteket.

Idén az ünnepség a virtuális térbe kerül át, ehhez pedig az MNM létrehozta a "25 éves a Múzeumok Majálisa" Facebook-csoportot, melyben az ország különböző múzeumai fogják megosztani fotóikat, de ide várják a Majálist szerető közönség képes emlékeit is.

A látogatók a csoportba folyamatosan tölthetik fel fotóikat az elmúlt 25 év legszebb Majális-emlékeiről a #muzeumokmajalisa hashtaggel, illetve megkereshetik magukat és családtagjaikat a többi fotón. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek