Rendhagyó koncerttel járja Berlin utcáit a híres orgonaművész

Rendhagyó módon, egy teherautóról ad koncerteket Cameron Carpenter neves amerikai orgonista. A berlini körutat április 29-án kezdte meg és négy napon át járja majd Berlin utcáit, hogy elvigye a koncertjeit a közönséghez - olvasható az MTI hírében.

A művész éppen a teherautóra szerelt elektronikus orgonáján játszik egy idősekotthona előttForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Christoph Soeder

A 39 éves zenész elmaradó hangversenyei ellenére nem akarta cserben hagyni a közönségét, ezért orgonáját egy teherautóra szereltette és négynapos koncertkörútra indult. Az első előadását a Spandau városrészben található Caroline Bartheau Idősotthon előtt tartotta. Elmondása szerint a járvány idején otthonaikban éri el az embereket, ha kijönnek az erkélyekre vagy kinyitják az ablakaikat.

A koncertkörút alkalmával Carpenter szombatig mintegy 30 ápolási otthon és fogyatékkal élőknek kialakított lakóhely előtt adja elő Johann Sebastian Bach híres Goldberg-variációit. Játékával a város előtt is tiszteleg, ahol 2010 óta él. Azt mondta, szereti Berlint, az ottani életet, a gondolat szabadságát, a kultúrát és a sokszínűséget.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek