Őszre tervezik a hamburgi Elbphilharmonie újranyitását

Az Elbphilharmonie művészeti vezetője egy április 29-i online tájékoztatón beszélt arról, hogy a koncertház minden tagja határozottan hiszi, hogy nyár után újra elkezdhet működni az intézmény.
Az új évad programjának célja, hogy bátorítást és reményt adjon, de ugyanakkor van B-tervük is egy csökkentett programmal, ha arra lenne szükség.

Forrás: Davide Ragusa / Unsplash

A koncertközpont 2020-21-es évadjában kortárs zeneszerzők állnak majd a középpontban, köztük Kurtág György és Thomas Ades brit zeneszerző. A meghívott művészek között van Patrica Kopatshinskaja hegedűművész, Danyiil Trifonov orosz zongoraművész és Antonio Pappano karmester is.

Sőt egy premierre is készülnek a 2017-ben nyílt hamburgi koncertközpontban. Az Izraeli Filharmonikus Zenekar Lahav Shani vezényletével ebben az évben mutatkozik be először a hamburgi közönségnek.

Az Elbphilharmonie egy épített művészeti alkotás a hamburgi Hafencity sarkában. Egy üveg és fém szerkezetű modern épület, ami hullámzó tetejével hívja fel magára a figyelmet. A koncertház érdekessége, hogy nem csak két koncertterem, hanem egy hotel és több apartman is helyet kapott benne, ahogy egy nyilvános, központi tér is, amit nemes egyszerűséggel Die Plaza-nak neveznek. Az akusztikája vetekszik a Müpa hangzásával, de a hamburgiak biztos az Elbphilharmonie oldalára billentenék a mérleget.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek