Budapest üres szállodák ablakain keresztül üzen a világnak

  Közös kampányt indít a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. Az üresen álló budapesti szállodák ablakaiban sötétedés után a 4U! üzenetet jelenítik meg. A For You!, vagyis az Érted! Értetek! feliratot a szobák fényei adják ki.

  Kivilágított hotelek a Duna-partonForrás: Lénárd Tamás

  Budapest ezzel az apró és mindenki számára érthető gesztussal próbál szolidáris lenni a világ többi városával, ahol hasonló gondokat eredményez a koronavírus okozta válság. A turizmus és a vendéglátóipar teljes leállása, a kijárási korlátozás és a bizonytalanság egyformán sújt minden nagyvárost, céget, polgárt és azokat, akik ebben a rendkívüli helyzetben is működtetik a várost. A 4U! felirat nekik is szól - derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményből.

  A kezdeményezők a kampánnyal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy ezt a válságot a városok és városlakók csak közösen, egymásra odafigyelve, toleránsan és empatikusan tudják átvészelni és leküzdeni. A fény és az egymásra fordított figyelem pedig reményt és kitartást ad sokaknak ebben a nehéz időszakban.

  A Four Seasons HotelForrás: Lénárd Tamás

  A nemzetközi #Light4Eachother, #Light4U kampánytól a kezdeményezők azt várják, hogy más városok is átveszik az üzenetet és tovább terjed a közösségi médiában az együttérzésre buzdító kedves gesztus.

  A budapesti ablakokban március utolsó hétvégéjén sötétedéskor, vagyis 19:30 után jelent meg a 4U! felirat. A fényüzenethez eddig a következő budapesti szállodák csatlakoztak:

  Budapest Marriott Hotel
  Intercontinental Budapest
  Sofitel Budapest Chain Bridge
  Hilton Budapest
  Kempinski Hotel Corvinus
  Ritz Carlton Budapest
  Hotel Moments Budapest
  Four Seasons Hotel Gresham Palace
  Hotel Clark Budapest
  Mercure Budapest Korona
  Corinthia Hotel Budapest
  Danubius Hotel Budapest (Körszálló)

  Az IntercontinentalForrás: Lénárd Tamás

  A Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége várja a további csatlakozókat. A kezdeményezők arra kérik a résztvevőket és mindenkit, aki így fejezné ki a szolidaritását, hogy a csatolt, vagy akár a saját fotókat a #Light4Eachother, #Light4U üzenettel osszák meg a közösségi médiában.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!