Nézze meg ezeket a gyönyörűen kivilágított ír hegyeket

2020-ban az írországi Galway lett Európa kulturális fővárosa, ez alkalomból pedig a finn fényművész, Kari Kola lenyűgöző színekkel vonta be a Connemara-hegységet. A Savage Beauty című alkotás nevét Oscar Wilde inspirálta, aki Connemarat „vad szépségnek" nevezte - adja hírül a Lonely Planet.

A Connemara-hegységForrás: larahcv/pixabay.com

A fényfestés eredetileg háromnapos, nyilvános esemény keretében történt volna, a járvány miatt azonban az online platformokra szorult.

Kari Kola már több mint 2000 hasonló projektet rendezett, többek között Stonehenge-ben, 2018-ban, valamint 2015-ben Párizsban, az UNESCO székhelyén a Fény évének megnyitója alkalmából. Mostani alkotása 1000 fényforrásból áll, melyek egymástól körülbelü 5 km-es távolságra helyezkednek el.

Mint a művész elmondta, a bolygón mindennek a fény az alapja, ő pedig tudományos projekteket és új, futurisztikus technikákat is felhasznál műveiben. Ezen az installáción egy hétig éjt nappallá téve dolgozott csapatával, nem túl barátságos időjárási körülmények között.

Hozzátette, hogy a fény a művészi értékén túl is érdekli. „A fényben annyi történet van, ahány nézője. Ha választhatok, mindig a természettel dolgozom, mert ez a létező legmagasabb művészet."

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek