Nézze meg ezeket a gyönyörűen kivilágított ír hegyeket

  2020-ban az írországi Galway lett Európa kulturális fővárosa, ez alkalomból pedig a finn fényművész, Kari Kola lenyűgöző színekkel vonta be a Connemara-hegységet. A Savage Beauty című alkotás nevét Oscar Wilde inspirálta, aki Connemarat „vad szépségnek" nevezte - adja hírül a Lonely Planet.

  A Connemara-hegységForrás: larahcv/pixabay.com

  A fényfestés eredetileg háromnapos, nyilvános esemény keretében történt volna, a járvány miatt azonban az online platformokra szorult.

  Kari Kola már több mint 2000 hasonló projektet rendezett, többek között Stonehenge-ben, 2018-ban, valamint 2015-ben Párizsban, az UNESCO székhelyén a Fény évének megnyitója alkalmából. Mostani alkotása 1000 fényforrásból áll, melyek egymástól körülbelü 5 km-es távolságra helyezkednek el.

  Mint a művész elmondta, a bolygón mindennek a fény az alapja, ő pedig tudományos projekteket és új, futurisztikus technikákat is felhasznál műveiben. Ezen az installáción egy hétig éjt nappallá téve dolgozott csapatával, nem túl barátságos időjárási körülmények között.

  Hozzátette, hogy a fény a művészi értékén túl is érdekli. „A fényben annyi történet van, ahány nézője. Ha választhatok, mindig a természettel dolgozom, mert ez a létező legmagasabb művészet."

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!