A múzeumok legbizarrabb tárgyaikat küldték el a kihívásra

A Yorkshire Múzeum minden héten adott tematikával hirdet kihívást a kurátorok és a többi múzeum részére. A múlt heti felhívásra a múzeumok legbizarrabb kiállítási tárgyait várták - adja hírül smithsonianmag.com.

A kép illusztrációForrás: Taken/pixabay.com

A sort maguk egy harmadik-negyedik századból származó, római nő hajtincsével nyitották. Ezután pedig sorra érkeztek a baljósabbnál baljósabb tárgyak, melyek közül nem egy több kérdést vet fel, mint amennyi választ ad. A berlini Német Történeti Múzeum 17-18. századból szrámazó pestismaszkját persze még értjük, ráadásul rímel is a járványhelyzetre.

De itt vannak például a York Múzeum rákollókból készült kis installációi:

Vagy a Kanadában található Prince Edward Island-i Múzeum „elátkozott" gyermekjátéka, melyet egy 155 éves kúria falában találtak és „Wheelie"-nek (Kerekecske) neveztek el.

A Norwich Castle egy bájos tűpárnával örvendeztette meg a virtuális látogatókat.

Mind közül a legszörnyűbb talán a Skót Nemzeti Múzeum "sellője". Mint az intézmény írja, ezek a "terror taxidermiák", melyek különböző élőlények ötvözéséből születtek, gyakran előfordulnak a múzeumokban, mint amilyen ez a haltestből és majomfejből készült "szobor".

Bálnaszemből készült lámpa.

De hogy egy kicsit vidámabb vizekre evezzünk, íme, egy esküvői torta 1889-ből. Egyelőre nem sikerült kiderítenünk, hogy a sütemény miért a múzeumban landolt a vendégek tányérja helyett.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek