Most egyenesen New Yorkból bővítheti művészeti ismereteit, ingyen

Ha már a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben a négy fal között kell időznünk, az otthon töltött időt felhasználhatjuk valami új megtanulására. New York-i Modern Művészeti Múzeum (MoMA) márciusban zárta be kapuit a járvány miatt, de ez nem jelenti azt, hogy nem csalogatja tovább a művészet szerelmeseit szerte a világon. Nem csak virtuális túrát tehetnek a múzeumban, de elmélyíthetik művészeti ismereteiket is, mivel a múzeum különféle művészeti tanfolyamokat kínál weboldalán.

Innen indulhatnak a kiállítótermekbeForrás: Ingfbruno/Wikipedia

Az összes osztály a Coursera online portálon keresztül indul, és lehetővé teszik a résztvevők számára, hogy közvetlenül a művészektől és a tervezőktől tanuljanak, valamint átnézhessék a múzeum gyűjteményét. A MoMA összes online kurzusa ingyenesen elérhető, viszont, akik a kurzusok elvégzéséről bizonyítványt szeretnének megkapni, azoknak illetéket kell fizetniük kell. Bárki regisztrálhat és saját tempójában fejezheti be a kurzust.

Henri Matisse 1909ben készült festménye szintén a MoMA épületében láthatóForrás: Henri Matisse/Wikipedia

A kínált maroknyi osztály közül az egyik legjobb a művészet rajongói és a kezdők számára is a „Mi az a kortárs művészet?" ("What Is Contemporary Art?") ahol több mint 70 alkotást vehetnek nagyító alá, amelyek 1980-tól máig készültek. Itt átfogó képet kaphatnak azok, akik egyszerűen csak többet szeretnének megtudni a művészetről. A MoMA a fotográfia és annak történelemről szóló tanfolyamot is kínál (Seeing Through Photographs), amely angolul és mandarin nyelven is elérhető. Lesz egy osztály, amelyben a modern divattervezésről és kulturális hatásairól tanulhatnak (Fashion as Design), valamint indítanak egy osztályt, amely a modern festők technikáját és az általuk használt eszközöket vizsgálja meg a háború utáni absztrakt festészetben (Postwar Abstract Painting). Nézzenek körül a múzeumban, hogy láthassák, honnan inspirálódhatnak.

Ezenkívül a múzeum kínál olyan tanfolyamokat, amelyek tökéletesek az oktatók számára is – ideértve a művészeti oktatási stratégiákkal kapcsolatos tanfolyamok – osztálytermi témákat és interaktív tevékenységeket. Az online osztályokról további információk a MoMA webhelyén találhatók – írja a Travel and Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek