Keresőoldal indult a magyar múzeumok online elérhető tartalmainak

Elindult a Virtuális Mozaik Múzeumtúra, a múzeumok online elérhető tartalmainak keresőoldala. A zárva tartó múzeumok, hogy kapcsolatban maradhassanak látogatóikkal, számos kulturális anyagot, kiállítást és gyűjteményt tettek elérhetővé online az elmúlt hetekben. Az újonnan elindult oldal célja, hogy összegyűjtse és egy oldalon megjelenítse a múzeumok digitális tartalmait - adja hírül az MTI.

Szépművészeti Múzeum, Román csarnokElekes Andor/wikipedia

A weboldalon elsősorban pedagógusoknak nyújtanak segítséget a digitális oktatást segítő tartalmak és múzeumpedagógiai foglalkozások közzétételével, de jó kiindulási pont bárkinek, aki múzeumba menne, de a karantén miatt most nem teheti meg.

Az oldalon igyekeznek sokszínű tartalmakat megjeleníteni a múzeumi partnerek segítségével. Már csaknem 150 digitális tartalom érhető el a platformon keresztül, többek között audio guide-ok, virtuális kiállítások, épületbejárások, múzeumpedagógiai foglalkozások, online gyűjtemények, adatbázisok és folyóiratok.

Az oldalon megjelenő tartalmakat hashtagekkel látták el: különböző kategóriára, tematikára, korosztályra vagy akár a keresett múzeum nevére is lehet szűrni, így sokkal gyorsabban juthatnak az érdeklődők a számukra legfontosabb információkhoz. A szűrés után megkapják a megfelelő találatokat, és a kiválasztott tartalom képére klikkelve annak weboldalára jutnak el.

Mivel az oktatáshoz egy friss kutatás szerint a pedagógusok szívesen használják fel a múzeumok vizuális anyagait, ezért összegyűjtötték a magyarországi múzeumok Youtube-csatornáit is, ahol mindenki válogathat a megfelelő tartalmak közt - írják. Bővebb információk a Mozaik Múzeumtúráról a weboldalon találhatók, az új aloldal pedig itt érhető el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek