Színes füstbombák varázsolják álomszerűvé a tájakat

Rejtélyes, színes füstfelhők elhagyatott tájak, elnéptelenedett városi terek felett - ez a Blossom Project (Virágozz Projekt), két francia fotóművész közös művészeti alkotása.

IllusztrációForrás: Tomas Ratkevicius / Pixabay.com

Isabelle Chapuis és Alexis Pichot Marokkón, az USA-n és Törökországon át utazgat a világban, hogy megtalálja a tökéletes helyszínt enigmatikus tájképeihez. A színes füstbombák segítségével a kiszemelt táj néhány pillanatra álomszerűvé válik - épp annyi időre, hogy le tudják fotózni, írja Claire Alliot-Soto művészeti tanácsadó a páros honlapján.

A Blossom Project a Föld és annak kreatív lehetőségeinek ünneplését takarja – olvasható az oldalon. A képek éltetik a tájak termékenységét és soha nem helyettesíthető természetességét, míg a fölöttük hullámzó színes füstfelhők a kreatív lehetőségeket jelentik.

De az elképzelés nem csak puszta művészeti kifejezési vágy. Figyelemfelhívás is az emberi beavatkozásra. Amikor nincsenek személyek a képeken, a lenyomatuk, a tevékenységük akkor is megmutatkozik: a vad és elhagyott természetben ott ül egy félbeszakított építkezés, egy bányászati helyszín, egy erőmű beton épülete, vagy egy gondozatlan mezőgazdasági terület.

Forrás: www.isabelleandalexis.com-screenshot

Alliot-Soto szerint a francia művészpáros ideiglenes beavatkozása a tájba, a land arttal, köztük Robert Smithson konceptuális életművével rokon. A törekvés, hogy elhagyják a figurativitást, és a színek kifejezőerejére összpontosítsák figyelmüket az absztrak expresszionizmussal, például Mark Rothko vagy Barnett Newman művészetével áll kapcsolatban - mondta.

A teljes sorozat az Isabelle & Alexis Photographie honlapon látható, ahol két együttműködési projekt kisfilmjeit is megnézhetik az érdeklődők. Az asszociációkhoz és kérdésfelvetésekhez még szavak sem kellenek, elég csak figyelni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek