Mesterséges intelligencia fiatalította meg ezt a New York-ról készült, ősrégi filmet

  1911-ben a Svenska Biografteatern svéd produkciós cég az Egyesült Államokba utazott, hogy felvételeket készítsen a város utcáiról. Így született meg az Utazás New York Cityn keresztül cmű film, mely a stáb világjáró sorozatának része. Ezeken a felvételeken a világ legnépszerűbb látványosságait mutatták be, most a Moma videógyűjteményének részét képezik.

  Forrás: Denis Shiryaev/youtube.com

  Több mint egy évszázaddal keletkezése után a múzeum rekonstruálta, megvágta és természetesebb sebességre lassította a filmet.

  Ezt a felvételt azután Denis Shiryaev kiszínezte, a képkockák számát másodpercenként 60-ra növelte, míg a képfelbontást 4K-ra növelte, és helyreállította az élességet.

  A színt a DeOldify nevű, nyílt forráskódú AI eszközzel adta hozzá a képekhez. Az utóbbi időben egyébként nagy népszerűségnek örvend a korai felvételek felfrissítése, többek között például a Lumière testvérek híres, 1896-os filmjének, a Vonat érkezésének restaurált változata is elkészült - derül ki az IFLScience cikkéből.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!