Egereinek nyitott múzeumot egy olasz művészpár

Filippo Lorenzin és Marianna Benetti Londonban élnek, és úgy döntöttek, hogy bájos kis művészeti galériát hoznak létre kilenc hónapos futóegér-testvéreik, Pandoro és Tiramisù részére. Míg Filippo független kurátorként dolgozik, és a Victoria & Albert Múzeum alkalmazottja, Marianna író - adja hírül a Lonely Planet.

Futóegerek - illusztrációForrás: Asatira/pixabay.com

"Úgy gondoltuk, érdekes lenne látni, hogyan reagálnak az egerek az apró festményekre" - mondta Marianna a Lonely Planet-nek. „Eredetileg babaházat terveztünk, de mivel Filippo múzeumban dolgozik, elgondolkodott a galérián."

Filippo végül Leonardo da Vinci Mona Lisáját és Edvard Munch Sikolyát élesztette újjá, Marianna pedig Johannes Vermeer Lány gyöngy fülbevalóval című festményét és Gustav Klimt Csókját hívta életre.

A minigalériába figyelmeztető táblát is tettek, amely arra inti a látogatókat, hogy semmit ne rágjanak meg, de az egyik kisállat figyelmen kívül hagyta az utasítást, és ráharapott a teremőr székére. Filippo és Marianna remélik, hogy kis projektjük kicsit emlékezteti az embereket is a múzeumban töltött időre, és arra ösztönzi őket, hogy támogassák a kreatív intézményeket ebben a nehéz időszakban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek