Megkezdődött Szerbia első ingyenes, online filmfesztiválja

Megkezdődött Szerbia első ingyenesen követhető, online filmfesztiválja. A nézők április 10-ig összesen 65 filmalkotást nézhetnek meg az interneten - tudtuk meg a vajdasági Magyar Szó napilap híréből.

Luciano Pavarotti, többszörös Grammy-díjas olasz operaénekes is megjelenik a filmvásznonForrás: Shutterstock / Készítette: Marko Rupena

A Moj off elnevezésű rendezvény online programjai között olyan érdekes dokumentumfilmek is szerepelnek, mint például a Polunyinról, az ukrán balett-táncosról szóló Dancer, amelyet Belgrádban forgattak. Emellett látható lesz egy Diego Maradonáról és egy Luciano Pavarottiról szóló dokumentumfilm is.

Olyan alkotásokat is megnézhet a közönség, amelyeket még soha nem mutattak be Szerbiában. Ezek között van a Young Ahmed, amely a tavalyi Cannes-i filmfesztiválon a legjobb rendezői díjat kapta, valamint a Gloria Mundi című francia–olasz dráma, amelyet a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál után a 48. Festen is bemutattak.

Az idei Oscar-díjas alkotás, az Élősködők is szerepel a programban.  

A filmművészet három nagy rendezőjének alkotásai is elérhetőek lesznek, vagyis Krzysztof Kieslowski Három szín-trilógiája, David Lynch Twin Peaks című filmje, valamint Federico Fellini Az édes élet című klasszikusa. Az online mozirepertoárt a rendezvény honlapján lehet követni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek