Telefonkamerákat elő, május 1-ig adhatják le a legjobb kisfilmeket

A Magyar Telefonfilmes Fesztivál ötlete 2007-ben ötlött fel a zsűri elnökében és a fesztivál életre hívójában, a magyar származású Karl Bardoshban (Bárdos Károly), aki 1978 óta az Amerikai Magyar Televízió vezetője, és a New York-i Egyetem Film, TV és New Media szakának professzora.

IllusztrációForrás: Pixabay.com

A fesztivált – ahogy az ötletgazda is mondta – népnevelő célzattal indították el, hiszen most már szinte mindenkinél ott van a mobiltelefon, mint régen a golyóstoll. Miért ne lehetne ezért a filmes nyelv megújítására használni.

Az eseményt 2007-ben indították útjára Indiában, ahol azóta minden évben megrendezik. A következő célpont Ausztrália volt, nemrég Kínában is megrendezték a versenyt, majd Dél-Amerikában a Dominikai Köztársaságon keresztül. Az Amerikai Egyesült Államokban egyetemi kurzusként tanítják a mobiltelefonos filmkészítést.

Forrás: mobilfilmfesztival.hu

A 2020-as, második alkalommal megrendezett magyar versenyre maximum háromperces alkotásokkal lehet nevezni május 1-ig, aminek a díjátadó ünnepségét a koronavírus-járvány miatt idén online tartják. A fesztiválra bármilyen műfajjal lehet nevezni: zenei klip, rövidfilm, dokumentumfilm vagy animáció – írta az MTI. A verseny honlapja még nem frissült, de a korábbi év kisfilmjeit és nyerteseit érdemes végignézegetni.

A nevezés alapkövetelménye, hogy a videót telefonkamerával kell forgatni, de azután bármilyen számítógépen szerkeszthető és vágható. A kész videókat a hungarianamericantelevision@gmail.com email címre várják. A szervezők külön témát indítanak az idei fesztiválon A koronavírus mint személyes tapasztalat címmel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek