A szomszédos Szabadka művészeti kiállításait is megnézheti a fotelből

Mostantól a vajdasági szecessziós város Kortárs Galériájába is ellátogathat otthonról, biztonságosan. A szabadkai intézmény online formában mutatja be az aktuális kiállításait - írja a vajdasági Magyar Szó napilap. 

Most virtuálisan járhatjuk be a Raichle-palota Kortárs GalériájátForrás: Shutterstock / Készítette: Nenad Nedomacki

Mindennap egy-egy alkotást mutatnak be a galéria aktuális tárlatából. Az érdeklődők így a Művésznők című képeit láthatják, melyek mellé érdekességnek számító információkat kapnak az alkotásokról és a művészekről egyaránt.

Az említett tárlat mellett a Szoba című kiállítást is bemutatják az online közönségnek: ez egy térbeli installáció, mely a galéria termein végigvonuló, fekete vonalak hálózatából áll.

A kialakult helyzetben sem hagynak fel azzal a hagyománnyal, hogy a szabadkai galéria kiállításain beszélgetni is lehet az aktuális tárlat alkotóművészeivel. Közösségi oldalukon élő adásban kérdezhetünk majd a művészektől. Hasonló módon műhelymunkákat is közvetítenek majd az elkövetkező időszakban.

A Kortárs Galéria egy virtuális séta lehetőségét is biztosítaná a jövőben, jelenleg ennek megoldásán dolgoznak. Amint elkészül a projekt, még izgalmasabb lesz otthonról bejárni a Raichle-palota kiállítótermét. Addig is Facebook és Instagram oldalukon követhetik az online tárlatbemutatókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek