A szomszédos Szabadka művészeti kiállításait is megnézheti a fotelből

  Mostantól a vajdasági szecessziós város Kortárs Galériájába is ellátogathat otthonról, biztonságosan. A szabadkai intézmény online formában mutatja be az aktuális kiállításait - írja a vajdasági Magyar Szó napilap. 

  Most virtuálisan járhatjuk be a Raichle-palota Kortárs GalériájátForrás: Shutterstock / Készítette: Nenad Nedomacki

  Mindennap egy-egy alkotást mutatnak be a galéria aktuális tárlatából. Az érdeklődők így a Művésznők című képeit láthatják, melyek mellé érdekességnek számító információkat kapnak az alkotásokról és a művészekről egyaránt.

  Az említett tárlat mellett a Szoba című kiállítást is bemutatják az online közönségnek: ez egy térbeli installáció, mely a galéria termein végigvonuló, fekete vonalak hálózatából áll.

  A kialakult helyzetben sem hagynak fel azzal a hagyománnyal, hogy a szabadkai galéria kiállításain beszélgetni is lehet az aktuális tárlat alkotóművészeivel. Közösségi oldalukon élő adásban kérdezhetünk majd a művészektől. Hasonló módon műhelymunkákat is közvetítenek majd az elkövetkező időszakban.

  A Kortárs Galéria egy virtuális séta lehetőségét is biztosítaná a jövőben, jelenleg ennek megoldásán dolgoznak. Amint elkészül a projekt, még izgalmasabb lesz otthonról bejárni a Raichle-palota kiállítótermét. Addig is Facebook és Instagram oldalukon követhetik az online tárlatbemutatókat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!