Önszerveződő csoportokat alakítanak a kulturális szféra dolgozói

Kulturális Dolgozók Válságsegítő Csoportja (KULCS) néven önszerveződő csoportok alakulnak országosan a kulturális szféra azon dolgozóiból, akik a veszélyhelyzet kihirdetését követően otthonról végzik vagy részben nem tudják ellátni munkájukat.

MabelAmber/pixabay

A KULCS célja, hogy az adott térségben felmerülő problémákhoz - az idős emberek segítése, gyermekfelügyelet vagy akár kiegészítő online oktatás - segítséget, támogatást nyújtsanak saját eszközeikkel, szabaddá vált munkatársaikkal - tájékoztatta az MTI-t kedden az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az Emmi a kezdeményezés országos kiterjesztését javasolja, és hasonló kreatív összefogásra ösztönzi a kulturális intézményeket, szervezeteket.

A gödöllői Művészetek Háza igazgatójának kezdeményezését párhuzamosan több művészeti intézmény és kulturális közösség tagjai indították el.

A kaposvári Csiky Gergely Színház a napokban indított hasonló támogatási szolgáltatást, amelyet már a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház is elkezdett megvalósítani - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek