Dzsessz világsztárok ritkán látott arcát nézheti meg ezen a kiállításon

Dzsessz világsztárok portréiból nyílt kiállítást nézhetünk meg Óbudán. Kleb Attila fotóit, azaz a Closer című tárlatot május 10-ig van lehetőség bejárni a Godot Kortárs Művészeti Intézetben.

A fotós fekete-fehérben örökítette meg a pillanatokat - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Phakorn Kasikij

A fekete-fehér képek olyan világhírű dzsesszművészeket mutatnak be közelről, mint Bobby Sparks, Chick Corea, David Yengibarian, Dee Dee Bridgewater, Erik Truffaz, John McLaughlin, Pharoah Sanders vagy Victor Wooten - tudtuk meg az MTI híréből.

Szerepelnek a felvételeken továbbá más műfajok ismert előadói is, köztük Omara Portuondo és Suzanne Vega, illetve néhány hazai színésznő is visszaköszön a felvételekről, így Für Anikó, Gryllus Dorka valamint Tompos Kátya is.

A külföldi zenészeket ábrázoló portrék érdekessége, hogy a fellépés előtti vagy utáni pillanatokat mutatják be, azaz a színfalak mögötti pörgős, izgatott pillanatokba leshetünk be a tárlat körbejárásával.

A civilben koncertszervező Kleb Attila a Get Closer Concerts művészeti vezetője, alapítója, a kiállításon szereplő művészek egy része az általa életre hívott GetCloser Jazz Fest fellépője volt. A rendezvényt az elmúlt napokban immár ötödik alkalommal tartották meg a budai MOMkultban, mások mellett Erik Truffaz és Richard Bona közreműködésével, ők személyesen is ott voltak a tárlat hétvégi megnyitóján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek