Érdekes és aktuális témákat feszegetnek az Építészeti Filmnapokon

Buildings with Feelings - 12. BUDAPESTI ÉPÍTÉSZETI FILMNAPOK lesznek a Toldi moziban március 5. és 8. között. Az ott vetített filmek mesélnek többek között egy épületről, amely tudományos felfedezések sorát inspirálta; egy házról, amely sajátos bérlőivel egész környékét megváltoztatta; parlagon hagyott városi területekről, amit birtokba vett a természet; építőanyagokról, amelyek beépülnek tudattalanunkba és meghatározzák egy egész város identitását. És lesz szó tudatos városlakókról, valamint ikonikus nőkről, akik szinte észrevétlenül alakították az építészet történetét.

London, Sky Garden - a fotó illusztrációForrás: Frank Nürnberger/Pixabay

Eljött az idő, hogy kimozduljunk az emberközpontú gondolkodásmódból, megálljunk és körülnézzünk magunk körül. Ugyan a természet és az ember elkülönülése nagyon mélyen beágyazódott kultúránkba, sokunkban él az igény arra, hogy felülírjuk ezt a szakadékot.

Az építőipar szárnyalása, a minden évben rekordokat döntögető turizmus, a zöldterületek beépítése rohamtempóban formálják át a városok képét, demográfiáját és környezeti adottságait. Erről, és sok más témáról is szó esik a vetítések során és a filmekkel kapcsolatos beszélgetéseken. További információk a Toldi mozi weboldalán találhatók. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek