Így nézne ki a világ, ha minden gömbölyű lenne

  A londoni Frieze Szoborpark tavalyi egyik legizgalmasabb műtárgya Lars Fisk kedves és komikus Tudor Ballja volt, mely rávilágított a művész gömbök iránti megszállottságára és arra, hogy a gömbforma hogyan keretezheti át a mindennapi tárgyainkat - írja a Londonist.

  A Tudor BallForrás: Frieze Art Fair/Facebook

  A New York-i szobrász idén februárban egyéni kiállítással érkezik az angol fővárosba, hétköznapi tárgyak alapján készült gömbjei február 4-től március 14-ig tekinthetők meg. A Tudor Ball mellett további hét, kerek tárgy kap majd helyet, többek között egy yacht, egy BMW és egy nadrág.

  A szobrok az adott tárgy tényleges anyagából készültek. A Tudor Ball például a nádfedeles építkezés hagyományait eleveníti fel, valamint a kiállítás nevét is adó, klasszikus wattle and daub építkezési technikát, melynek során a falakat facsíkokkal erősítik meg, így érve el rácsos hatást. További képek a Malborough Galéria honlapján láthatók.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!