Kiállítás nyílik Katti Zoób kreációiból

Katti Zoób nevét meghallva, a film- és sorozatrajongók számára még ennyi idő távlatából is beugorhat az Ürgammák című 1995-ös magyar ifjúsági sci-fi sorozat, aminek főcíme alatt, 3 évadon keresztül elhangzott, hogy a kosztümöket készítette Zoób Katti. Minket már akkor lenyűgözött a divattervező stílusa, így különösen megörültünk mikor kiderült, hogy 2020. február 27-igPesti Vigadó 6. emeleti kiállítótermében látható Az ellentétek harmóniája című retrospektív kiállítás. A tárlaton a Katti Zoób Divatház archívumából kiválasztott 125 öltözéket nézhetnek meg az érdeklődők.

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A kiállítás sajtóközleményében írták, hogy Magyarországon Zoób Kati divattervező budapesti műhelye az egyik utolsó képviselője a haute couture szalonkultúrának. A 2019-ben 25 éves jubileumát ünneplő Katti Zoób divatmárka olyan magyar divatipari érték, amely ismeri és használja a haute couture nemzetközi jelrendszerét és képviseli Magyarországot a high-fashion nemzetközi mezőnyében. Egyben a kortárs magyar divatművészet legjelentősebb értékmentő műhelye is, amelynek missziója a couture kifinomult mesterségeinek és a kézművesség életben tartása és aktualizálása.

Ikonikus - Parizstól Londonon át Sanghajig érlelődött - kollekciói tisztelegnek múlt és jelen előtt, összefűzik az antik vagy kortárs képzőművészeti elemeket. Legyen az art deco, népművészeti motívum, 18. századi bútorintarzia, reneszánsz kárpit, magyar koronázási palást vagy Lesznai Anna mesevilága.

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A különböző évjáratú ruhák témánkénti és nem kronológiai csoportosítása a kiállításon a változás és az állandóság együttesét mutatja meg; időtlen klasszikussá emelve a kiállított darabokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek